3D/2D/form/photo

Hej

Jag heter Viktor och är ursprungligen illustratör. Jag jobbar med bilder, grafisk form och konceptdesign mot inredning.
Jag använder ofta datorer men även papper, pennor och kameror. Oftast blir det bilder på hus, rum eller miljöer som inte finns, men jag är öppen för allt. Mina kunder är ofta arkitekter eller inredningsarkitekter. Men jag jobbar även med kulturproducenter, teaterchefer, projektledare, krögare, fastfoodkoncept och kommuner.

VISUALISERING ARKITEKTUR OCH INREDNINGSARKITEKTUR

Projekten jag arbetat med sträcker sig från små tillbyggnader, privat inredning till stadsplanering och allt däremellan. Exempelvis har jag arbetat mycket med industrifastigheter och hyresgästanpassningar. Jag har medverkat i över femtio arkitekturtävlingar/parallella uppdrag de senaste tio åren och har blivit duktig på att bidra även som rent gestaltningsstöd i de processerna.

Det som skiljer mig från många andra visualiserare är kanske att jag ser mitt arbete först och främst som ett steg i processen mot att se något bli byggt. En bild skall inte vara varken mer eller mindre än vad som krävs för att komma vidare med beställare, kommuner etc.

 

FOTO

Jag kallar mig inte fotograf. Däremot så fotograferar jag i nästan alla projekt jag arbetar med och tar löpande fotouppdrag. Men oftast bara då jag är engagerad med annat i samma projekt. Jag har vana att agera AD vid plåtningar och har även tillgång till studio och assistent ifall det krävs.

 

DIY

I mån av tid erbjuder jag även utbildning. Jag har undervisat i teckning på Medborgarskolan samt hållt ett antal föreläsningar om visualisering och problematiken kring det.
Vidare har jag noterat att mina kunder ofta behöver klara en del bildarbete inhouse. Därför erbjuder jag skräddarsydd utbildning i Photoshop, Illustrator och Indesign och lär där, med fokus på arkiktektur, ut hur man arbetar effektivt med planillustration, presentationer och rena bilder. Arkitekter är ofta "självlärda" i de här verktygen med allt vad det innebär. En eller två dagars kurs brukar snabbt betala sig.

Jag brukar lägga upp det som en workshop där vi jobbar tillsammans i kundens projekt så undervisningen kommer till nytta samt att problemställningarna blir relevanta.

 

B69

Double Action AB ingår i B69 och kan leverera fullskaliga lösningar inom arkitektur och inredning. Projektering, programskisser, visualisering, hyresgästanpassningar samt leverans av möbler och köksutrustning. Besök oss på www.B69.se

Kunder

Drömgården
Strategisk Arkitektur
DAP Stockholm
Arklab
Gipp Arkitektur
ONark
Wester + Elsner

TPL
Villman
SKB
Playhouse Teater
A-Sidan
ALM Equity
TEA Tomas Eriksson Arkitekter

Fotograf Alexander Crispin
Time Magazine
Axeloth
Landskapslaget
Nyrens Arkitektkontor
Tengbom
Widerlöw Fastihetsmäklare

My Degerth
Squeezed Up Juicebar
Noorrii
Bun Meat Bun

Samarbetspartners

Artworkstockholm
Pupill Arkitekter
Sillren Arkitekter
Equator